KANGURU MATEMATİK 2016 SINAV YÖNERGESİ

OKUL SINAV KODU : SM0602

SINAV TARİHİ : 19 Mart Cumartesi

SINAV SAATİ : 10.00

* Sınav süresi tüm sınıflar için 75 dk. dır.

* Sınavda 3-4. Sınıflar için 3,4,5 puan türlerinde 8 er sorudan toplam 24 soru

Diğer sınıflarda 3, 4, 5 puan türlerinden 10 ar sorudan toplam 30 soru bulunmaktadır.

* Puanlar hesaplanırken yanlış soru doğruyu götürmez.

* Sınava ilk 15 dk. dan sonra geç kalan öğrenciler alınmaz.

* Son 15 dk. dan itibaren öğrenci çıkışı yapılmayacaktır.

* Sınavda Kanguru öğrenci numaralarını yazmayan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

(SINAV NUMARASI http://www.kanguru-tr.com adresinden öğrenilebilir.)

* Geçmiş yılların sınav sorularına http://www.kanguru-tr.com/turkish-archive adresinden ulaşılabilir.

* Sınıfta en son iki öğrenci kalması durumunda her ikisi de sınavı birlikte bitirir.

* Sınavda öğrenciler cep telefonu veya farklı bir elektronik cihaz, hesap makinesi bulunduramazlar. Cep telefonları yanında olan öğrenciler sınav süresince telefonlarını kapalı bir şekilde gözetmen öğretmenin belirlediği bir yere bırakacaktır.

* Cevap anahtarları ile birlikte soru kitapçıkları da sınav bitiminde toplanır. Öğrenciler her ikisine de bilgilerini yazmakla hükümlüdür.

* Optik formlar kurşun kalem ile doldurulur.

* Soru çözümleri kitapçık üzerine gerçekleştirilir. Ek bir kağıda çözüm yapılmış ise kitapçık içerisinde teslim edilir.

* Öğrenciler gözetmen öğretmenlerin belirttiği yerlerde sınava girecektir. Gerekli durumlarda gözetmen öğretmenler yer değişikliği yapabilirler.

* Sınavda kopya girişimi ve benzeri durumlarda sınavlar geçersiz sayılacaktır.

* Sınav uygulamasında usulsüzlük tespit edilmesi durumunda Kanguru Matematik Türkiye Sınavları geçersiz kabul edecektir.

* Sınav soruları Kanguru Matematik Türkiye’ nin yazılı izni olmadan kopyalanamaz. Fotoğrafı çekilemez, çoğaltılamaz. Yapanlar hakkında yasal işlem uygulanacaktır.

k_27191024_kangurumatematik_2