İSRAFSIZ DAHA GÜZEL BİR GELECEĞE ULAŞMAMIZ DİLEĞİYLE

Binlerce yıllık medeniyetlerin beşiği olan Anadolu toprakları üzerine kurulan ülkemizin oldukça geniş içerikli gelenekleri ve görenekleri bulunduğu gibi, ülkemizde birçok farklı kültür bir arada yaşadığından bu gelenek ve görenekler aynı zamanda zengin bir kültüre de sahiptir.

Tüm bunların bilincinde olan ve Anadolu insanının misafirperverliğini ve zengin kültürünü nesillerine anlatmak isteyen Özel Çağrı Okulları kuruluşundan buyana her yıl geleneksel olarak düzenlediği Geleneksel Anadolu Yemekleri  şöleninde toplumun meydana gelmesini sağlayan ve bu nedenle tüm toplumsal dinamiklerin kaynağı olarak adlandırılan maddi ve manevi değerlerin tamamını, kuşaktan kuşağa aktarmak için çaba göstermektedir.

Bu çabanın  yanı sıra 2007 tarihinden itibaren hayata geçirilen ekmek israfını önleme amaçlı “İsraf eden, bir kuru ekmeğe muhtaç olur.”başlıklı proje kapsamında “Bir tas çorba, bir dilim ekmek” etkinliği düzenlenmektedir.

Öğrencilerimizin, çok farklı koşullarda yaşayan insanların halini dert edinerek, onlar gibi bir gün geçirmeleri düşüncesiyle, ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde israf edilen, çöpe atılan tonlarca ekmeğe dikkat çekilerek bu soruna bir çözüm bulma maksadıyla “İsrafa Hayır” hareketi başlatılmıştır.

Hiçbir zaman israf etmeyelim misyonunu üstlenen Çağrı Eğitim kurumları aslında  her günümüzü bu hassasiyetle geçirmemizi, öğrencilerimizin bu bilinçle yetiştirilmesi gerektiğini savunmuştur.

Projenin doğmasında ve hayata geçirilmesinde biz öğretmenlere yol gösteren, projemizin başkanı ve destekçisi  Kurucu Genel Müdürümüz Sayın Nuran ALTUNBAŞ’a teşekkür ederiz.