Üstün Zekalılar Sınıfı

Bilek veya kas gücünün değil, pozitif aklın, mantığın ve doğru stratejilerin söz sahibi olduğu bu asırda, bizlere emanet çocuklarımızın bu gibi etkinliklerde görev almalarını istiyoruz. Okulumuzda akıl oyunları sınıfı ve kulübü bu amaca yönelik çalışmalara devam etmektedir. İnternet dünyasındaki sözde sosyal ortam ara aldanıp asosyallaşen neslin yerine, aklını ve mantığını çalıştıran, gerçek manada iletişime açık, takım ruhunu taşıyan ve sürekli kazanımlarını geliştiren bireyler hedefliyoruz

“Akıl Oyunları, öğrencilerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimine büyük katkı sağlayarak, derslerindeki başarının ikiye katlanmasına yardımcı oluyor.

Öğrencilerimiz şu ana kadar sudoku, sayı bulmaca, satranç, mangala, dokuz taş gibi oyunları öğrendi.

ZİHİNSEL GELİŞİM EĞİTİMİ

Beynimizin Sağ ve Sol bölümlerinin görevleri birbirinden farklıdır. Sağlıklı ve çok yönlü düşünebilme, farklı açıları tahmin edebilme, bir olayı analiz edebilme, belirli bir mantık doğrultusunda bütünü görebilme, sonuçlarını hayal edebilme gibi yetenekler ancak beynimizin sağ ve sol bölümleri dengeli çalıştığında mümkün olur.    Maalesef okullardaki eğitim sistemimiz beynimizin sol tarafını çalıştırmaya yöneliktir. ÇAĞRI olarak hedef yaş grubunda hayal gücü, düşünce gücü, bütünü görebilme gibi yetileri çeşitli aktiviteler ile destekleyerek eğitim sistemimizin aksine beyinde dengeli bir gelişim olmasını sağlıyor ve bunu erken yaş grupları için başarmayı hedefliyoruz.       Fotoğrafik hafızası güçlenen, zihninde durumları kolaylıkla canlandırabilen ve bunlarda dilediğince değişiklik yapabilen, yaptığı değişiklikleri aklında tutabilen ve düşüncede sınır tanımayan bireyler yetişmesine ön ayak olmak hedefimizdir.   ÇAĞRI, Mental Aritmetik Temelli Zihinsel Gelişim Eğitimlerinde,          * Mental Aritmetik,       * Mandala,       * Tangram,       * Sudoku,       * Dikkat Toplama, eğitimleri ile bütünleşik bir program izleyerek “Her Çocuğu Bir Adım İleri Taşıma” hedefi doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştirmektedir.