"> Montessori | Çağrı Okulları | www.cagri.k12.tr

Montessori

iyibirbaslangic

Çağrı okulları Anaokulundan itibaren liseye kadar yapılandırıcı çalışmalar  içerisinde kullandığı sistemler ile başarılı öz güveni yüksek……. Bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Montessori’de Her Çocuğun Seçim Özgürlüğü Vardır

Çocuk çalışmayı bitirmeye zorlanmaz. Kesintisiz çalışma döngüsü vardır. Doyuma ulaştığında kendi öğrenme döngüsünü tamamlar.

Kendi çalışmasını kendi seçen çocuk, mükemmelleşmek için kendi içgüdüsüyle tekrar yapar.

Yapılan hata öğretmenler tarafından gösterilmez, materyaller hata kontrolü içerdiği için çocuklar tarafından öğrenilir.

Montessori’de Çocuğun Hareket Özgürlüğü Vardır

Planlanmış çevre öz disiplin sağlar. Ne istediğini bilerek hareket eden çocuk disiplinli davranır.

Hareket etmek çocuğun büyümesi için en önemli ihtiyaçtır. Bu sayede çocuğun hem zihni, hem beden kontrolü gelişir.

Montessori öğrencileri aktiflerdir, dilediklerince hareket ederler.

Montessori Eğitimi çocuğa ne kazandırır?

Çocuk, kendi bireysel beceri ve ilgi alanında kendi hızıyla gelişir.

Dikkatini yoğunlaştırmayı öğrenir.

Çalışma isteğini ve zevkini geliştirir.

Üretken olur.

Toplumsal bir varlık olur.

Kaygılarını en doğru şekilde nasıl dışa vurabileceğini öğrenir.

Özgüvenini ve sorumluluk duygusunu geliştirir.

Disiplini içselleştirir.

Bir problemi nasıl tanımlayacağını ve onu çözmek için nasıl çalışılacağını öğrenir.

Kendisine ve başkalarına karşı saygı duyar.

Montessori Eğitim Sistemi, her kültüre uyarlanarak uygulanabilen yani her kültürün kendi Montessori eğitimini oluşturabileceği bir sistem. Biz, bizim kültürümüze uygun bir çalışmayı yürütüyoruz. Çocuk her yerde çocuk olsa da kültür farklılıklarını çocuğun terbiyesinde dikkate almak gerekir. Montessori Eğitim Sistemi’nin temel prensibi olan çocuğun ritmini bozmadan eğitim verilmesi, bizim Enderun mekteplermize dayanmaktadır. İslamiyet açısından baktığımıza zaman benim için en önemlisi SABIR. Montessori sisteminin temelinde çocuklara sabırlı olmayı öğretmek var. Düşünün sınıflarda herşeyden bir tane var. Birbirilerine saygılılar,yardımlaşıyorlar,sorunlarını konuşarak çözmeyi tercih ediyorlar.Müslümanlığın özüne bakarsak temel taşlar aslında bunlar değil mi?

“Eğitim farklı mekanlar içinde dinamik bir yapıda olursa kalıcı olur.”