"> Atölyelerimiz | Çağrı Okulları | www.cagri.k12.tr

Atölyelerimiz

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”İLERİ TASARIM ATÖLYESİ” class=”in”]

İleri Tasarım Kulübü’nde, temel düzeyde elektrik ve elektronik bilgisi verilerek öğrencilerimizin elektronik tabanlı ve sensörlü (ses, ışık, ısı, dokunma gibi dış faktörlerle çalışan) devreleri tanımaları ve oluşturmaları amaçlanmaktadır. Bu sayede öğrencilerimizin bir ürünü tasarlayarak yaratma ve geliştirme becerileri desteklenecektir.

[/toggle]
[toggle title=”DÜŞ AĞACI SANAT ATÖLYESİ”]Neredeyse insanla yaşıttır sanat. Bir çeşit çalışmadır. Çalışma ise insana özgü bir eylemdir”
Ernst Fischer
Bindiğimiz sanat treninde hayal gücü lokomotifimiz olacak. Atölyemizde oluşturacağımız dört istasyonda mola vererek hayal gücümüzü geliştirecek ve bizleri yeni dünyalara götürecek çalışmalar yapacağız. I. Durak; karakalem ve teknikleri, II. Durak; tuval çalışmaları, III. Durak; seramik ve son durak, en eski sanat tekniklerinden biri olan mozaik.
Her bir durakta belirli sürelerde mola vererek, o durağın özelliklerini tanıyıp, uygulamalarını yapacağız. Sene sonunda açacağımız sergimizde deneyimlerimizi ve yolculuğumuzu paylaşacağız.
Sizler de çıkacağımız bu yolculukta bizlere katılmak istiyorsanız sizleri Düş sokağı Atölyesinde durağında bekliyor olacağız.
Ve unutmayın ki sanat bizlere yaşanmamış hayatları deneyimlememizi sağlar….
[/toggle]
[toggle title=”MASA TENİSİ ATÖLYESİ”]Masa tenisi kulübünde amacımız; öğrencilerimizin masa tenisi oyun kurallarını öğrenerek ve temel becerilerini geliştirerek maç içinde uygulayabilmesidir. Masa tenisi; öğrencilerin reflekslerinin, hızlı ve doğru karar verebilme becerilerinin, dikkat sürelerinin, el-göz ve el-ayak koordinasyonlarının gelişiminde önemli katkı sağlamaktadır. Bunun  yanı sıra, tüm spor branşlarında önemsenen dostça ve centilmenlik çerçevesinde oynamayı geliştirir.[/toggle]
[toggle title=”BASKETBOL ATÖLYESİ”]Basketbol Kulübü’nde, öğrencilerimize basketbol sporunu tanıtmak, sevdirmek, branşa özgü teknik, taktik ve temel becerileri kazandırmak amaçlanmaktadır. Bunların yanı sıra; öğrencilerin birlikte hareket etme becerilerini ve sorumluluk duygusunu geliştirmek, sağlıklı spor yapmanın önemini kavratmak, kaybetme duygusuyla baş etme becerilerini geliştirmek hedeflenmektedir. Çalışmalar; çabukluk, kuvvet, koordinasyon alıştırmaları, maçlar ve eğitsel oyunlarla pekiştirilmektedir.
<P>
[/toggle]
[toggle title=”SATRANÇ ATÖLYESİ”]M.Ö. 5. yüzyıldan bu yana oynanan bu oyunu öğrenip, “Yeni Kasparov’lar”dan biri olmak ister misiniz?
Satrancı iyi bilenler, az bilenler veya yeni öğrenenler; gelin, hep birlikte ilk hamleyi yapıp bir strateji geliştirelim.
Bir dönem sürecek kulüp çalışmalarımızda gelişerek okul çapında satranç turnuvaları düzenleyelim
[toggle title=”GENÇ EDİPLER ATÖLYESİ”]GENÇ EDİPLER ATÖLYESİ
Yazmanın ve okumanın özgürlüğünü, sınırsızlığını, olanaklarını keşfetme arzusu taşımak; anlatacak hikâyelere sahip olmak, hikâyelerin peşinden koşmak
Edebiyat Atölyesinde filmlerden, fotoğraflardan, resimlerden, şiirlerden, haberlerden; rüyalardan, masallardan…
hareketle yazı çalışmalarını yapmak; bu çalışmaları samimi, sıcak, sivri dilli, pek sahici, ayrıca yazarlarla edebiyat, sanat, hayat, insan, sinema… üzerine sohbetler gerçekleştirmek istenmekte, hayal edilmektedir.
[/toggle]
[toggle title=”TARİHİ DİORAMA ATÖLYESİ”]Diorama, gerçek veya kurgu bir olayın, anın veya hikâyenin ışık oyunlarının da yardımıyla üç boyutlu olarak modellenmesidir. Sergi amacıyla yapılmış üç boyutlu büyük tablo olarak da tanımlanabilir.
İnsanlar tüm tarih boyunca çevrelerindeki hayatı ölçekli bir şekilde küçülterek ve çeşitli malzemeler kullanarak minyatür dünyalar oluşturmuştur. Kulübümüzün ilk amacı bu dünyayı öğrencilere tanıtmak olacaktır. Tarihi olayları (Çanakkale Savaşı, Kadeş Savaşı, Çatalhöyük evleri vb.) maket, model ve dioramalar yaparak görselleştirmek, yapılan dioramalarla ilgili kaynak, harita, resim vb. taramalarıyla konu hakkında öğrencilerin derinlemesine bilgi edinmelerini sağlamak ve tarihi sevdirmek kulüp amaçlarındandır.
[/toggles]