Çağrı Okulları

EĞİTİMLERİMİZ

curved-image

Kampüste Yaşam

Çağrı Okulları'nda kampüste nasıl yaşam süreceğinizi merak ediyorsanız aşağıdaki yazılara göz atın!

SİZDEN GELENLER

KURUMSAL

TARİHÇEMİZ

Ankara’nın en köklü eğitim kurumlarından biri olan Özel Çağrı Okullarının temeli 1991-1992 Eğitim Öğretim yılında “Özel Çağrı Kız Lisesi” olarak atılmıştır.

Eğitim ve öğretime artı değerler katabilmek ve gelecek nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlayabilmek amacıyla ortaokul 1. sınıf 2 şube, lise 1. sınıf 2 şube olmak üzere  toplam 4 sınıfla eğitim seferberliğinin ilk halkasını oluşturmuştur.

1994-1995 Eğitim Öğretim yılında da Çağrı Eğitim Kurumlar’ının 2. halkası olan “Süper Lise” birimi açılmıştır.

Kurumsallaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Çağrı Eğitim Kurumları, 1995-1996 Eğitim Öğretim yılında açılan “İlköğretim” birimi ile eğitim ve öğretimin temelini oluşturmak, olgunlaştırmak, geliştirmek; ardından da 1996-1997 Eğitim Öğretim yılında açılan “Kız Fen Lisesi” ile ülkemizin geleceğine bilim insanları yetiştirmek amacına ulaşmıştır.

2007-2008 Eğitim Öğretim yılında süper liselerin kapatılmasıyla açılan “Anadolu Lisesi” ve  2009-2010 Eğitim Öğretim yılında açılan “Anaokulu” ile Çağrı Eğitim Kurumları,   “ANAOKULUNDAN ÜNİVERSİTEYE”  ilkesinin içini tam anlamıyla doldurmuştur.

Eğitimdeki gelişmeleri yakından takip eden ve destekleyen Çağrı Okulları 2015 yılında “Montessori Eğitimi” vermek üzere tasarlanmış ilkokul binasını hizmete açmıştır.

Özel Çağrı Eğitim Kurumları:

1. Özel Çağrı Anaokulu
  2. Özel Çağrı İlkokulu
  3. Özel Çağrı Ortaokulu
  4. Özel Çağrı Anadolu Lisesi
  5. Özel Çağrı Fen Lisesi

MİSYONUMUZ

Var olduğumuz günden bu yana temelinde sevgi, harcında merhamet, inşasında emek ve hakkaniyet bulunan bir kurumun adıyız. İdealini inancından, köklerini nam salan şanlı tarihinden alan bir varoluşun göstergesiyiz. Kimsenin olmadığı yerde “Ben varım!” diyebilen bir neslin öncü kadrosunu yetiştirmek üzere yola koyulan bir kervanın sahibiyiz. Geçmişini bugünle harmanlayıp istikbale emin adımlarla ilerleyen, sevgi – saygı ışığında eğitime yön veren, dünyaya liderlik eden, ülkesi ve dünyasından haberdar olup çağının sorunlarına çözümler üreten, girişimci bir ruhla çevresini ve dünyasını aydınlatan, ilmi ahlak ile parlatma ülküsünü hedef edinen bir nesil yetiştirme misyonunun sahibi olmanın gururu içerisindeyiz.

VİZYONUMUZ

Gençliğine ve nesline kollarını merhametle açan, zamanın idrakine varan, karalılığını ve azmini Fatih Sultan Mehmet’ten, milli şuur ve duruşunu Sultan Abdulhamit’ten, vatan sevgisini Mehmet Akif Ersoy’un istiklal Marşı’ndan, edebi kimliğini ve anlayışını Necip Fazıl Kısakürek’ten alan; kendisini bilen, yolunu bulan, asrın sorunlarına hakkaniyet çerçevesinde çözümler üretebilen, vatan için ölmek kadar, vatan için çalışmanın da hak olduğunun farkında olan, ana diline hâkim olduğu kadar dünya dillerinin de önemini kavrayan, hedefini zafere ayarlı tutan ama kibre kapılmayan, akademik – kültürel – sportif ve sanatsal alanlarda yetişen, hikmetli bir vizyonun sahibiyiz.

KURUCULARIMIZ

Saim ALTUNBAŞ

Kayseri Bünyan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bünyan’da, lise öğrenimini Kayseri Taş Mektep’te tamamladı. 1969 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

Milli Türk Talebe Birliği’nin çeşitli kademelerinde görev yaptı. Bir sene öğretmenlik yaptıktan sonra T.C. eski Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın özel kalem müdürlüğü görevine getirildi. Daha sonra iş hayatına atılarak 1977’de Kırıkkale’de Türkiye’nin ilk tarım aletleri fabrikası TARMAKSAN’ı kurdu. 1985’te dönemin Ticaret ve Sanayi Bakanı Kemal Cantürk tarafından tarım makinelerinde en çok ihracat yapan firma ödülünü aldı.

1987’de Turaç Av ve Spor Limited Şirketini, 1991 yılında Oku Eğitim Öğretim A.Ş. Çağrı Okulları’nı, 1993 yılında Hedef Radyo’yu, 2009 yılında Çankırı’da teşvik belgeli mühimmat fabrikasını, 2010’da Altunbaş A.Ş.’yi, 2016 yılında TSA Savunma A.Ş.’yi kurdu. Evli ve beş çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Nuran ALTUNBAŞ

Malatya’nın Darende ilçesinde doğdu. Darende’de Cumhuriyet İlkokulu’nu, Ankara’da Cebeci Ortaokulu’nu bitirdikten sonra Kurtuluş Lisesi’nde lise öğrenimini tamamladı. Lise öğrenimi bittikten sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığında vaize olarak görev yaptı. Daha sonra görevinden ayrılarak Muradiye Kuran Kursu’nda 8 yıl yöneticilik yaptıktan sonra 1985 yılında Muradiye Vakfı ile Muradiye Kız Lisesi’nin kuruluşunda yer aldı. 1990 yılında görevinden ayrılarak 1991 yılında Çağrı Okulları’nı “Özel Çağrı Kız Lisesi” adıyla açtı. Halen Özel Çağrı Okulları Kurucu Genel Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Birçok vakıf ve derneğin kuruluş ve yönetiminde bulunan Altunbaş: ‘’Benim hayatımda ÇAĞRI’NIN, ÇİÇEĞİN ve de ÇOÇUĞUN önemi çok büyüktür.’’ diyerek milli ve manevi değerlerine sahip binlerce gencin yetişmesinde öncülük etmiştir. Evli ve beş çocuk annesidir.

Çağrı'ya Kayıt!

Eğitim ücretlerimizi görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz.

BİZE ULAŞIN

İletişim Formu

İletişim Bilgilerimiz

info@cagri.k12.tr

Karargahtepe Mah.Şehit Savaş Bıyıklı Cad. No: 27 Keçiören/Ankara
    Toplu Taşıma ile Ulaşım: Sanatoryum Caddesi’nden geçen bütün EGO, ÖHO ve Minibüslerle ulaşım sağlanabilir.