Karagöl Doğa Yürüyüşü

29 Ekim 2015 Perşembe günü Anadolu 10-A sınıfı öğrencileri;
Sınıf Öğretmenleri ve aynı zamanda izci lideri olan Halil İbrahim TELLİOĞLU liderliği, Edebiyat öğretmenleri Onur TAN ile Din Kültürü öğretmenleri Sevilay hoca rehberliğinde; Kızılcahamam-Işıkdağı-Karagöl ile Salın Yaylası mevkiinde muhteşem bir “Doğa Yürüyüşü” gerçekleştirdiler.
29 Ekim sabahı saatler 07:45’i gösterdiğinde Özel Çağrı Kolejinden Işık dağına hareket edildi. Saat 09:45 te faaliyet alanı olan Karagöl’e ulaşıldı. Yapılan kahvaltı atıştırmasından sonra Doğa yürüyüşüne 10:00’da başlandı.

Öğrencilere ormanda yürüyüş kuralları anlatıldı. Sonrasında öğrenciler tamamıyla doğal ormanda, tek sıra halinde faaliyetlerine başladılar.
Yoğun ormanlık alanda temiz havayı doya doya ciğerlerine çeken katılımcılar tefekkür ederek, marşlar söyleyerek, oyunlar oynayarak faaliyetlerini icra etmeye başladılar. Yürüyüş esnasında mantarlar toplandı, çam sakızı yapıldı, kuşburnular, aluçlar toplanıp yenildi. Doğada daha farklı nelerin yenilebileceği öğrenildi. Yürüyüş esnasında orman içinde rastlanılan mezarın yanında mola verildi. Fatiha okunduktan sonra Sevilay hoca hayat, ölüm ve mezar hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.
Sonrasında yürüyüşe devam edildi. Saatler 12:30 u gösterirken yayla, orman, çimen manzaralı bir yerde mola verildi. Bu mola esnasında Onur hoca yaratılış gayemiz ve kainat içerikli bir tefekkür konuşması yaptı. Yanımızda taşıdığımız poğaçalar, börekler vb. afiyetle yendi ve yürüyüşe devam edildi.
Parkurların sonuna doğru katılımcılarda yorgunluk emareleri belirmeye ve “Hocam daha ne kadar yürüyeceğiz.” şeklinde sorular gelmeye başladı.” , Hocalarda ” Şu tepeyi geçeceğiz, arkasından bir kaç tepecik daha var onları da geçtikten sonra az kaldı …. km. 🙂 ” gibi sözlerle motive ettiler.
Sonunda saat 14.30’u gösterdiğinde; başlama noktası olan Karagöl alanına varıldığında gözlerden sevinç, vücutlardan ise yorgunluk akıyordu.
Bizleri bekleyen serviscimiz Yasin Bey sağ olsun ateşimizi yakmıştı. Bizde yolda gelirken yaptığımız doğal şişlerimize sucuklarımızı geçirerek ateşte kendimiz pişirip ekmek arasına koyarak afiyetle yedik. Ayran ve helal içeceklerimizi içtik.
Yemek arasından sonra oyun etkinlikleri başladı. Herkes gönlünce eğlenerek stres attı. Balon patlatmaca, halat çekme, halat atlama, voleybol vb. oyunlar oynadı.
Yemek sonrasında;
Halil hoca okçuluğun tarihçesi ve Osmanlı’daki önemi ile nasıl ok atılır hakkındaki bilgilendirmesi sonrasında herkes ok attı.
Ve saatler 16:50; Ankaraya hareket başladı yolculukta servis içi programımızda unutulmayacak şekilde devam etti.
Yorgunluğun birkaç günde geçmesi, ancak sevincin unutulmayacak hatıralara dönüşmesi ümidi ile saat 19:10 da Ankara’ya ulaşıldı.