SAYIN VELİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Eğitim ve Öğretim Desteğinden (Teşvik) Faydalanmak İçin Lütfen Okuyup Not Alınız;

Bilindiği gibi Teşvik’ten sadece Devlet Okullarında kayıtlı öğrenciler faydalanabilmektedir. Öğrencinizin naklini bir Devlet Okuluna aldırır iseniz öğrenciniz bu teşvikten yararlanmaya hak kazanabilir. Bununla beraber okulumuzla yaptığınız muhasebe kayıt işlemleri geçerli olup, okulların açıldığı 15 Eylül Pazartesi günüden itibaren öğrenciniz  normal olarak Okulumuza gelip gitmeye başlayacaktır. (Yani e-okul üzerinde Devlet Okulu  öğrencisi; fiiliyatta ise Okulumuz öğrencisidir.)

Teşvik Sürecinde (2. Başvuru ve Yerleştirme) izlenmesi gereken yol (08 – 30 Eylül)

Öğrenciniz Özel Çağrı Liselerimizde 10. ,11. ,12. sınıflarında kayıtlı ise;
– SBS ye girdiği yılın SBS Puanına eşit veya bu puanın altında ve Boş Kontenjanı olan bir devlet okuluna nakli için nakil dilekçesi –naklin istendiği okulun veli tarafından bulunup dilekçede bildirilmesi gerekir– okul müdürlüğümüze verilmelidir.

Öğrenciniz Özel Çağrı Liselerinde 9. sınıfta kayıtlı ise;
– TEOG yerleştirme Puanına eşit veya bu puanın altında ve Boş kontenjanı olan bir okula nakli için nakil dilekçesi –naklin istendiği okulun veli tarafından bulunup dilekçede bildirilmesi gerekir–  okul müdürlüğümüze verilmelidir.

Öğrenci Özel Çağrı Okullarında kayıtlı değil ve Özel Çağrı Okulları’na teşvikle kayıt yaptırmak istiyorsa ise;
TEOG yerleştirme puanı 350 ve üzerinde ise ve devlet okulunda şu an itibariyle kayıtlı ise kayıtlı olduğu okuldan başvuru yapılacaktır.

BÜTÜN SINIFLAR/OKULLAR (ANAOKULU, İLK-ORTA VE LİSELER) İÇİN TAKVİM ŞU ŞEKİLDE İŞLEYECEKTİR;

– 08-18 Eylül 2014 tarihleri arasında Okulumuzdan Devlet Okullarına nakil işlemi tamamlanırken aynı zamanda nakil yapılan devlet okulundan teşvik başvurusu da yapılacaktır. (Yani, nakili kabul eden Devlet Okulu idarecisi öğrencinin teşvik başvurusunu da onaylayıp veliye verecektir. Bu aşamada ailenin Haziran 2014 dönemine ait gelir durumunu gösteren belgeler hazır olmalıdır.)

– Teşvik’e hak kazananların sorgulanması veli tarafından 19.09.2014 tarihinden itibaren http://ookgm.meb.gov.tr sayfasında duyurulan linkten yapılacaktır.

– 20-23 Eylül 2014 tarihleri arasında  aynı web sayfasından veli tarafından özel okul tercih işlemleri yapılacaktır.

–  24 Eylül 2014 tarihinde yine aynı web sayfasından  Yerleştirme Sonuçları ilan edilecektir.